Het goed doen

Bijna allemaal willen we ons werk heel goed doen. Als het even kan perfect. Dan zien ze tenminste hoe veel waarde ik heb en kunnen ze me niet veroordelen. En als zij het niet doen veroordeel ik mezelf wel.
Maar er is een belangrijk verschil tussen iets Goed Moeten Doen of iets zo goed mogelijk doen. In het eerste zit (innerlijke) dwang. In het tweede zit de vrijheid van je beperking. Je hebt je best gedaan en meer had je op dat moment niet.
Dus, zoals een wijze man mij een keer zei toen ik het te goed wilde doen (en daardoor niet tot daden kwam): “Goed, goed. Niet goed? Toch goed!

images-4

Vraag: Op welke vlak mag ik van Perfect naar Zo Goed Mogelijk? Wat gaat me dat opleveren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *