Richting geven aan gedachten

Waar focus je je op als je een probleem ervaart, op het probleem of op de vrije ruimte waar de oplossingen vandaan komen? Als we ons focussen op het probleem wordt het alleen maar groter omdat we er allemaal interpretaties aan hangen: waarom mij dat nou moet overkomen – dat de wereld of de ander oneerlijk is of het veel beter heeft – dat iemand ons moet helpen etc. Het probleem krijgt daardoor meer (van dezelfde ) energie en wordt alleen maar sterker en we zitten vast. Als we het probleem eerst maar even zo laten en ons focussen op de mogelijkheden worden onze creativiteit, ons onderbewustzijn en intuïtie ingeschakeld en komt er een andere energie waaruit oplossingen ontstaan. Ik merk het zelfs op het banale niveau van puzzels oplossen. Als je een moeilijk onderdeel even laat liggen en er later weer naar kijkt is er plots de oplossing.

Vraag: Welk probleem laat ik even voor wat het is en als ik me op de mogelijkheden richt, wat geeft mijn onderbewustzijn dan aan oplossingen of richtingen?

solution_banner 

 * Wil je ook coachende vaardigheden ontwikkelen? Bezoek onze informatieavonden op 1/9  in Niekerk, 3/9 in Soesterberg, 6/9 in Eindhoven en 3/9 in Zwolle (Mediation). Meld je hier aan. *

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *