De derde versnelling

De maatschappij vraagt prestaties – opschieten – snelheid. Als je niet uitkijkt zit je voor dat je het door hebt zelf ook voortdurend in die snelheidsmodus. De hele dag in de vijfde versnelling. Vaak door innerlijke angst om niet genoeg te doen, om de deadline niet te halen, om de baas teleur te stellen.

Maar er zitten natuurlijk niet voor niets meerdere versnellingen op een auto. En niet alleen in een auto maar ook in een mens.

Natuurlijk zeg je wel eens tegen jezelf of tegen anderen “Even rustig aan” maar zeggen is geen doen. Er is echter een snel werkende mogelijkheid om van de 5de in de 3de versnelling te komen via het instrument van het lichaam.

Dat gaat zo: als je beweegt, loopt, typt, opruimt, doe dat dan eens in een bewust langzamer tempo. Het hoeft geen vertraagde film te worden, dat nou ook weer niet, maar je zult merken dat als je je lichaam bewust langzamer laat functioneren, je geest zich daarbij aanpast. Beweeg alsof je alle tijd van de wereld hebt. En zo is het ook eigenlijk. Niemand heeft meer (of minder) uren dan jij.

Vraag: Welke handeling vandaag voer ik uit in de derde versnelling?

 

* Wil je ook coachende vaardigheden ontwikkelen? Bezoek onze informatieavonden op 1/9  in Niekerk, 3/9 in Soesterberg, 6/9 in Eindhoven en 3/9 in Zwolle (Mediation). Meld je hier aan. *

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.