Waarom die moeilijkheden in het Leven?

We hadden alles zo mooi bedacht. En goed gepland. En in werking gezet. Maar plotseling heeft links voorrang en zitten we op een afslag van de levensweg die niet aangegeven was en zoek het dan maar weer eens uit. John Lennon zei het zo kernachtig: “Life is what happens if you’re making other plans”.

Maar… is het je ook niet zo dat als je later terugkeek je ook kon zien dat er op soms wonderlijke wijze een verborgen voordeel/winst/opbrengst was van de negatieve ervaring? Dat het niet was ómdat er iets gebeurde maar ópdat er iets gebeurde?

Zoals een student op de flap schreef: “De shit van het verleden is de mest voor de toekomst”. Tegelijk met het ontwortelen wordt een nieuw zaad in diezelfde grond geplant. Dat zaad weet dat het om te groeien in modder wordt gelegd, in het donker wordt geplaatst en dat het moet worstelen naar het licht.

Vraag: Als ik terug kijk op een nare ervaring, welke opbrengst heeft die dan óók gebracht?

Trouble-Ahead-4fc8facebf9c7_hires

 

 

* Allemaal een mooie en inspirerende zomervakantie gewenst! *

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *