Eigenaarschap nemen

Ik had eens een herplaatsingstraining voor 12 managers bij een ministerie.

Het grootste obstakel voor hen om verder te kunnen was het ‘eigenaarschap nemen’ over hun leven. Het was hun schuld niet dat ze eruit moesten en de overheid moest er maar een oplossing voor bedenken. Voordat ze zo ver waren dat ze in konden zien dat het toch echt hun leven was en hun gevoelens en hun actiebereidheid om verder te komen waren we 2 dagen verder.

Eigenaarschap nemen over je leven betekent: 1. Willen zijn waar je bent en willen zijn wie je bent met alle onvolkomenheden daarin. 2. Het levensrecht gebruiken om andere, nieuwe condities te scheppen. Dat moet je gedeeltelijk zelf doen en daar mag je gedeeltelijk hulp bij vragen.

Kortom, het leven is wat je meekreeg bij je geboorte – jouw leven is wat je er mee doet.

Je bent een gedeeltelijk geslepen diamant met vele facetten, kleuren, dimensies waardoor het Levenslicht anderen kan verlichten. Maar ook daar: als jij dat wilt. En je hoeft er niet eens eerst volmaakt voor te zijn!

life

Vraag: Voor welk lastig onderdeel in mijn leven neem ik nog niet ten volle eigenaarschap maar leg ik de schuld bij een ander of verwacht ik van de ander een oplossing?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *