Er mist iets!

Waarom werken we zo hard aan de toekomst ‘waar alles beter zal zijn’ ?

Omdat we blijkbaar een fundamenteel gemis voelen in het hier-en-nu. Het is hier-en-nu niet af, er is niet genoeg, er moet iets bij en daar moet hard voor worden gewerkt. Wat we in feite doen is willen vertrekken van het verkeerde station. We willen van Den Haag naar Amsterdam terwijl we in Rotterdam op het station staan.

We willen eigenlijk in de toekomst leven. Het probleem is dat we alleen maar nu hebben en dat de toekomst, het daar-en-dan, niet bestaat dan alleen in onze gedachten. We gebruiken dus het concept ‘toekomst’ om iets te vermijden dat we hier niet zijn, niet hebben of niet kunnen. Mag ik eens een experiment voorstellen?

missing-link

Vraag: Wat gebeurt er in mij als ik mij ten volle toesta te beseffen dat de toekomst niet bestaat

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *