Toestaan

Ik heb eens een aparte ervaring gehad. Ik kreeg een eenjarig kind in de armen gedrukt omdat moeder even weg moest. Prompt begon het natuurlijk te huilen. Ik verzon allerlei manieren om het kind af te leiden maar niets hielp. Tot ik mij in een flits besefte: het kind mag van mij niet huilen maar het huilt wél. Dus op een basaal niveau veroordeel ik het en vind het lastig en dat schept afstand tussen ons en bovendien een verkeerde bozige energie. Geen wonder dat het zo reageert.

Toen ik daarna in mijn binnenste  het kind volledig toestond om te huilen gaf het nog 2 snikken en hield ermee op!

Mijn flitsende inzicht was daarna: je kunt een ander wel degelijk veranderen. Namelijk door je  instelling te veranderen want zo verander ik de verbindende energie tussen mij en de ander. Sindsdien probeer ik in een lastige situatie eerst mijzelf toe te staan om ruimte te geven aan wat er zich voordoet. En nog steeds verdwijnt dan een heel stuk van de opgefokte energie.

Vraag: In welke situatie zou ik eens kunnen experimenteren door het lastige volledig innerlijk toe te laten en toestemming te geven te zijn?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *