Ervaring – 1

Ik vermoed dat we op aarde zijn om lessen op te doen, met de nadruk op ‘doen’. Anders zou het bijzonder weinig zin hebben. Ervaring is daarbij het sleutelwoord. Het leven wordt immers wel vooruit geleefd maar pas achteraf – door de reflectie op onze ervaringen – begrepen. Die kunnen we dan weer inzetten om het anders en beter te doen. Die ervaring is alleen voor onszelf  bedoeld.  Om onze eigen persoonlijke levenslessen te leren. Onze ervaring is ook slecht overdraagbaar als advies aan anderen. Jouw rugzakje wil een ander er meestal niet graag bijdragen op zijn levenspad.

Want jouw lessen, uit soms dezelfde ervaring, zijn toch weer compleet anders dan die van je vriend, collega of kind. En nog iets: ervaring is niet wat er met je is gebeurd maar wat je er daarna mee doet. Dat vind ik nou een van de leuke dingen van ouder worden: je blijft bij- en vooral afleren.

Vraag: Welke lastige ervaring wil ik de komende tijd bewust uitnodigen en aangaan? 

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *