Spirituele reis

Je kent die begrippen wel: “spirituele reis” en “spirituele zoeker”. Ik vraag me soms af of die focus op de toekomst niet een excuus is om ons af te houden van waar het werkelijke werk gedaan moet worden, namelijk in het hier-en-nu. Je gelooft dan namelijk dat je nu niet voldoende mogelijkheden en kwaliteiten hebt  om je huidige situatie aan te kunnen of te verbeteren. Maar het is het enige moment dat je ooit zult krijgen. Als je een brood wilt bakken zul je toch eerst deeg moeten maken: ingrediënten verzamelen, stevig kneden, kleverige handen, en dan ook nog wachten tot het resultaat uit de oven komt. En of het deeg deugde weet je pas als het brood gebakken is. Misschien is dat wel de eigenlijke reden dat we lastige zaken uitstellen.
Benader een lastig werkje maar eens op de manier van broodbakken: emoties loslaten – spullen klaar zetten – aan het werk gaan met de kwaliteiten die je hebt – loslaten in de oven van Het Leven.  Slecht resultaat? Je mag altijd een nieuw brood bakken.

Vraag: welk werk dat ik al een tijd uitstel ga ik benaderen als het bakken van een brood?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *