Oppervlakkigheid en diepgang

Heb je dat ook? Dat je soms zo onrustig wordt van de onrust? Al die informatie-niveaus en netwerken waar je bij moet zijn en bij moet blijven. Krant, televisie, Facebook, Twitter, Hyves, Instagram, You Tube, E-mails etc. Infobesitas!

Het gekke is dat ik zelfs onrustig word als ik mijn rust neem ’s avonds en regelmatig nog de neiging voel naar de elektronica te grijpen. Verslaafd? Inderdaad.

Goed, inzicht is stap één. Acceptatie is stap twee. Stap drie is de bereiding van een tegengif. Dat bestaat in dit geval uit iets waaraan je misschien niet direct zou denken, namelijk helemaal aan die innerlijke onrust toegeven – er als ware inzakken –  zonder dat je er iets mee hoeft of doet. Volgens de wet van de tegengestelden komt dan de andere pool naar boven met een boodschap of oplossing uit het onderbewust weten om het anders aan te pakken en hoe je dat zou kunnen doen.

Vraag: Ben ik verslaafd aan informatie en/of sociale media en zo ja, wil ik dat zo houden? 

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *