Gevaar en kans

Het Leven transformeert continu het oude in het nieuwe. De levensenergie die onze planeet voortbrengt wordt voortdurend ingezet om processen op te starten of juist af te laten nemen. Om te scheppen of te vernietigen. Aan de takken van de bomen die hun bladeren in de herfst laten vallen zitten nu al weer de knoppen voor de lente. Wij als mens zijn deel van dat grote geheel en geen apart staand onderdeel dat daarover zelf kan beslissen. Kijk maar naar je ziektes, het ouder worden, de crises in je leven die je niet had bedacht en gewild.
Je bent een deel van dat continue proces van opgaan – blinken – verzinken maar je hebt óók een keus om daar tegen in te gaan en je energie (en je humeur) er in te verliezen, of er in mee te bewegen.
De twee Chinese karakters voor het woord crisis duiden zowel ‘gevaar’ als ‘kans’ aan. Met andere woorden: een moeilijkheid is een nog niet uitgepakte mogelijkheid.
Je hebt de keus om te vechten tegen de herfststormen in je leven óf los te laten wat blijkbaar niet meer past en tegelijkertijd te gaan werken aan de knoppen van iets nieuws dat straks nieuwe vruchten voort brengt.

Vraag: In welk proces in mijn leven kan ik meer loslaten en er op vertrouwen dat er daardoor ruimte komt voor nieuwe ontwikkelingen?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *