Je Aspect aannemen

De Griekse goden hadden gewone nare menselijke eigenschappen als jaloezie, strijdlust, achterdocht etc. Maar daarnaast hadden ze ook allemaal een uniek positief ‘Aspect’, een specialistische kwaliteit die ze konden inzetten om bijzondere situaties te scheppen. Zoals: regeren – kunst – verzorgen – verbouwen – handel – gezondheid etc.
De goden verbijzonderden in die tijd de door de mensen op hen geprojecteerde voor zichzelf gewenste krachtige en mogelijk-makende eigenschappen.
Het bijzondere is dat in de navolgende tijd bij de verdere individualisering van de mens die geprojecteerde kwaliteiten werden geïnternaliseerd. Iedere mens heeft dus, naast algemene eigenschappen, ook ten minste één uniek individueel Aspect dat hij, zoals dat werd genoemd, kan “aannemen” om zijn omgeving te beïnvloeden en te veranderen. Ik heb meerdere keren mogen meemaken dat ‘doorsnee’ mensen door hun unieke Aspect in te zetten een hele groep een andere richting deed inslaan. Misschien is dat Aspect wel een krachtige uiting van jouw speciale Zielekracht.

Vraag: Weet je wat jouw Aspect is? Zo ja, in welke situaties komt dat sterk naar voren en zou je dat vaker willen inzetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *