Innerlijke herrie

Er zijn twee soorten herrie. Van buiten maar ook van binnen. De prikkels van buiten kunnen we meestal ontlopen door ergens anders heen te gaan. Maar hoe doe je dat met je innerlijke herrie – die continue stroom van gedachten en gevoelens en reacties in je?

Het goede nieuws is: dat kan door naar ze te luisteren, ze op te merken. Zonder oordeel. Zonder dat ze weg moeten. Op dat moment houd je namelijk op je met die stroom van prikkels te vereenzelvigen. Je treedt er a.h.w. buiten en bekijkt of beluistert ze via je “innerlijke waarnemer”.

Op dat moment kun je je ook gewaar worden van de innerlijke stilte die óók in iedere mens aanwezig is. Als je daar op afstemt zul je merken dat je direct groter, ruimer, rustiger wordt. Je bent alles wel gewaar maar niet meer via de prikkels van je gedachten, gevoelens en neigingen. Kijk eens naar een boom of bloem. Zie hoe ze zichzelf zijn in stilte en toch hun aantrekkelijkheid behouden.

Vraag:
Wanneer heb ik een mogelijkheid om tijdens veel externe of interne prikkels die innerlijke stilte op te zoeken? 

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *