Persoonlijkheid en ziel

Al in de Egyptische geestesscholen was bekend dat de mens tweevoudig van aard is: sterfelijk en wereldgericht naar de persoonlijkheid en onsterfelijk en immaterieel gericht naar de ziel. De persoonlijkheid kent eigenlijk maar twee bewegingen: weg van de moeite en de problemen en op zoek naar plezier en bevrediging.
De ziel zoekt vaak juist een probleemsituatie op om er de ervaringen op te doen om groter, ruimer, mooier, wijzer van te worden.
Het is dit zieledeel dat ons toch door doet gaan omdat het weet dat het uiteindelijk er om gaat lessen te leren en meestal leren we die lessen door dwars door onze problemen heen te gaan. Zo kunnen we tegelijkertijd vermoeid en verkwikt zijn, terneer geslagen en content. Als we de ziel aanwezig kunnen laten zijn in onze moeilijkheden en problemen dan wordt onze ervaring ervan wezenlijk anders.

Vraag:
Bij welke situatie in mijn leven kan ik even stilstaan om de ego- en zielebeweging uit elkaar te halen?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *