Dankbaarheid

Veel mensen denken dat liefde de grootste kracht is. Het wonderlijke is dat Dr. Emoto die de invloed van energieën op water onderzocht constateerde dat dankbaarheid een nog sterkere werking heeft. Misschien is dat wel omdat liefde een nogal hoog en abstract begrip is en dankbaarheid zeer persoonlijk en actief werkt. Dankbaarheid is dan liefde-in-actie. Dankbaarheid komt uit het geheugen van de ziel. Cicero vond dankbaarheid ‘de moeder van alle deugden’ en ik heb ervaren dat ik zelf weer dankbaar werd van de dankbaarheid van anderen als ik iets aan hun leven mocht toevoegen. Overigens, als je het daarom doet zul je vaak teleurgesteld worden. Geven om iets terug te willen hebben is geen geven maar investeren, door het ego. Onbaatzuchtig geven is van de ziel. De mooiste dagsluiting vind ik nog altijd om ’s avonds terug te blikken met de vraag: ‘Waar ben ik dankbaar voor deze dag?’ Zo wordt dankbaarheid een manier van leven.

De vraag voor vandaag:
Hoeveel van de 1440 minuten die je vandaag te besteden hebt, ga je gebruiken om je dankbaarheid actief naar iemand of iets te uiten?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *