Wat geef je vandaag?

Cadeautjes geef je en krijg je. Je gaat er voor naar de winkel en er wordt iets gekocht. Met geld. Maar geld is eigenlijk de gestolde, verstoffelijkte energie van een zekere hoeveelheid werkinspanning. Wat je dus geeft of krijgt is die gestolde energie. Volgens mij zou je die energie veel directer kunnen geven en aan veel meer mensen. Denk eens aan andere vormen van geven, met meer levende energie, aan al die mensen die je deze week gaat tegenkomen. Bijvoorbeeld: een goede gedachte. Een keer niet-reageren. Een praatje maken. Oprechte aandacht voor iemand. Een keer écht luisteren. Een compliment geven. Kijk dan ’s avonds eens hoe je gevoelsreactie daarop is – wat  het je heeft gedaan.  De beste dingen in het leven zijn geen-dingen maar vormen van intermenselijk contact. Zeker in onze eenzame tijden.
Weet je, goed beschouwd ben je zelf ook een gift: van je ouders – van onderdelen van de natuur – met bezieling door de universele levenskracht. Door te geven geef je jezelf door.

En tenslotte: wat je geeft is wat je terug krijgt. Dus als je goede dingen wilt …

De vraag voor vandaag:
Wat is mijn manier om iedereen die ik deze week tegenkom iets te geven vanuit mijzelf?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *