Luisteren

Luisteren is een gift aan een ander. Sterker nog, luisteren is een talent. Niet zoveel mensen kunnen het. Nog minder mensen doen het. De andere kant kom je tegen op recepties: mensen die niets te zeggen hebben doen dat tegen mensen die niet luisteren. Daarom heb ik waarschijnlijk ook zo’n wantrouwen naar de politiek: mensen die tegen elkaar praten maar alleen naar zichzelf luisteren. Het interessante is dat mensen die echt naar je luisteren ook het meest te vertellen hebben als je ze bevraagt. Draai het eens om deze week: ga eens vragen in plaats van vertellen. Geef de ander het geschenk van jouw ruimte. ‘Maar als ik dan een zeurpiet tref’? Of bakken met ellende te horen krijg?’ Dan stel je de  Vraag van Verantwoordelijkheid: “Wat kun je daar zelf aan doen?” Of je neemt afscheid, want dat mag ook.

De vraag voor vandaag:
In welke situatie(s) en naar welke mens(en) neem ik me voor deze week écht te luisteren en pas te antwoorden als ik hun verhaal mee naar binnen heb genomen en in mij heb laten werken?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *