Binding met de Levenskracht

Alles is energie in de wereld. Ook de vaste voorwerpen om ons heen hebben een eigen trillingsfrequentie. Daarom mochten we vroeger in militaire dienst niet in de maat over een brug lopen. De zo opgewekte dreun van de gezamenlijke tred zou wel eens sterker kunnen zijn dan de vibratiefrequentie van de brug.

Meestal hebben we in ons leven te maken met 2 energieën. Die van onszelf en die van anderen.

Onze eigen energie kan aardig fluctueren al naar gelang we ons prettig of gestrest voelen en met wat ervaring kunnen we die zelf wel wat beïnvloeden. De energie van de ander kunnen we meestal wel redelijk inschatten: vriendelijk – dominant – agressief – afstandelijk maar het is al veel moeilijker daar invloed op uit te oefenen.

En er is een derde energie die meestal niet zo makkelijk (h)erkend en gebruikt wordt: De Levenskracht – de energie die alles en allen doordringt en onderhoudt.

Hiervan zeggen de oeroude Indiase Upanishads: “De geest hier beneden in de mens en de geest daarboven in de zon zijn in realiteit slechts één Kracht en er is geen andere” .

Daarom, hoe gefragmenteerd je leven ook soms is, er is altijd de mogelijkheid om in te tunen op die Eenheidskracht die door alles en allen heen stroomt of ze zich er nou van bewust zijn of niet. Het is onmogelijk om geen deel uit te maken van die krachtbron, want dan kon je niet bestaan.

Vormen veranderen en ook wij veranderen voortdurend.  Het goede nieuws is dat je op elk moment kunt intunen op die Levenskracht. Hoe?

Hij bevindt zich in de stilte tussen onze gedachten en onze woorden. Het is de kracht die we zo graag in de natuur opzoeken om er door opgeladen te worden. Het is de kracht die ons onverminderd ter beschikking blijft staan ook als we in nare omstandigheden komen. Of ouder en minder vitaal worden.

Het enige dat je nodig hebt om er verbinding mee te maken is: stil worden en je afstemmen op die Stem van de Stilte.

De vraag voor vandaag:
Kan ik mij – wil ik mij – durf ik mij af te stemmen op de ongekende Stilte in mij en zo contact te maken met de Levenskracht en wellicht de Stem van de Stilte horen spreken?

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *