Gelukkig zijn

Onmogelijk, dus houd er maar mee op om dat te willen.
Zo zit onze wereld niet in elkaar. What comes up, must come down, weten de beursgoeroes als geen ander. Geluk is iets dat ons hoogstens voor even gegeven wordt. Daarna komt de belastingman of doet een familielid iets naars of is er een ziekte en ga de lijst maar langs.
Als je maar steeds gelukkig wilt zijn betekent dat van de andere kant dat je al die tijd niet gelukkig bent en wat voor een leven is dat dan – steeds maar niet gelukkig zijn en het van de toekomst te verwachten? Dat zou je ook geen-leven kunnen noemen omdat je al die tijd bezig bent met het daar-en-dan in plaats van met het hier-en-nu leven.
Weet je wie de enige mensen zijn die gelukkig zijn? De mensen die niet gelukkig hoeven te zijn. Die aanvaarden dat wat er gebeurt blijkbaar moet gebeuren en dat het misschien wel een vraag van Het Leven is waarop het een antwoord van mij wil.

Vraag:
Welke rooskleurige toekomstverwachting kan ik loslaten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *