Negatieve gedachten

Ken je dat? Je hebt negatieve gedachten die sterker zijn dan jezelf. Da’s toch raar, dat je gedachten hebt die je niet wilt hebben, maar die toch sterker zijn dan jij en steeds weer terugkomen. Wie is er nu de baas?
Meestal bevechten we die gedachten, we duwen ze weg en we worden daar vaak moe en depressief van als dat niet lukt. Maar iets waar je energie aan spendeert, ook al is het negatieve energie, dat groeit in kracht. Dus ook die negatieve gedachten.

Probeer het volgende eens. Laat de gedachte(n) eens helemaal toe. Zonder oordeel, zonder vechten, zonder dat je ze weg wilt hebben.
Kijk dan eens vanuit je Bewustzijn (en dat is heel iets anders dan je gedachten) wat ze je eigenlijk te zeggen hebben. Als je er met stille aandacht vanuit het Bewustzijn mee in contact blijft, zal er vaak 1 van 3 dingen gebeuren:
– Er komt een Essentie of Thema onder vandaan waar je iets mee hebt te doen,
– Er doet zich een oplossing voor, of
– Het blijkt uiteindelijk niet zo’n probleem te zijn als het er even helemaal mag zijn.

Vraag: Met welke overheersende gedachte ga ik eens een tijdje op de bank zitten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *